Halloumisalaatti ja balsamicosiirappi

  • ½ pää frisee salaattia
  • ½ pää rapeaa salaattia
  • 1 ruukku viinisuolaheinän lehtiä
  • 100 g kirsikkatomaatteja
  • ½ kurkku
  • 1 pkt halloumijuustoa
  • 1 rkl oliiviöljyä
  • orvokkeja


BALSAMICOSIIRAPPI

  • 1 dl tummaa balsamicoa
  • 2 dl sokeria

Mittaa balsamico ja sokeri pieneen kattilaan. Keitä n. 10 min, kunnes seos sakeutuu. Siirappi jähmettyy vielä jäähtyessään, joten varo keittämästä liian kauan. Voit lisätä tilkan vettä, jos satut keittämään liian kauan. Kaada puhtaaseen lasipurkkiin. Siirappi säilyy hyvin huoneenlämmössä.

Revi salaatit ja irrota viinisuolanheinän lehdet.Viipaloi halloumi ja paista kuumalla pannulla tai grillissä, kevyesti öljyttynä, kaunis paistopinta. Puolita kirsikkatomaatit ja suikaloi kurkku (puolita pitkittäin, kaavi siemenet ja höylää kuorimaveitsellä nauhoja). Asettele salaattisekoitusta tarjoiluvadille, lisää siihen tomaatit ja kurkkusuikaleet. Pirskottele oliiviöljyä ja rouhi mustapippuria. Asettele halloumiviipaleet salaattipedin päälle. Valuta balsamicosiirappia päälle ja koristele syötävillä orvokeilla.

Tervetuloa ostoksille Turun Paattisten kotimyymälään!