IISI

Sacher-tomaattisalaatti:

  • 1 ruukku rucola
  • 1 ruukku viinisuolaheinä
  • 250g sacher-tomaattia
  • 250g erilaisia tomaatteja
  • 1 nippu kevätsipulia
  • 0,5dl Tarhurin vinegrette
  • muutama oksa basilikaa
  • muutama oksa oreganoa
  • ripaus sormisuolaa
  • ripaus mustapippura

Revi rucola ja viinisuolaheinä kulhoon. Pyörittele kevyesti vinegrettessä ja asettele tarjoiluvadille. Leikkaa tomaatit eri tavoilla viipaleiksi ja puolikkaiksi ja asettele salaattipedin päälle. Viipaloi kevätsipulia päälle, mausta yrteillä, suolalla ja pippurilla.

Yrttimarinoitu feta:

  • 1 pkt feta

Marinadi

  • 1 ruukku sitruunatimjami
  • 1 rasia valkosipuliruoho
  • 2dl rypsi- tai oliiviöljy
  • 2rkl valkoviinietikka
  • ripaus chilihiutale
  • 0,5tl suola
  • 2tl juokseva hunaja

Kuutioi feta kulhoon. Sekoita eri astiassa marinadin ainekset ja kaada joukkoon. Anna maustua kylmässä väh. 30min.

Lehtikaalisalaatti

  • 100g lehtikaali
  • 100g kukkakaali
  • 2kpl avomaankurkku
  • 0,5dl Tarhurin vinegrette
  • kääpiösamettikukka koristeeksi

Revi ja paloittele lehtikaalit ruodoistaan kulhoon. Puolita kukkakaali ja leikkaa veitsellä ohuita viipaleita lehtikaalin joukkoon. Viipaloi kurkut ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon. Lisää kastike, sekoita ja anna marinoitua vähintään 15min. Koristele kukilla.

Pesto-bruchetta

  • 1kpl maalaisleipä
  • 1prk Inkisen puutarhan pesto-kastike
  • 100g mozzarella-juustoraaste
  • 1prk Inkisen puutarhan aurinkokuivattu tomaatti
  • 0,5 ruukku rucola

Leikkaa leipä viipaleiksi pellille. Levitä pesto ja juustoraaste päälle. Paista 200 asteessa n. 10min kunnes juusto on kullanruskea. Anna jäähtyä 20min.

Revi rucola kulhoon. Ravista aurinkokuivatun tomaatin purkkia ja lorauta vähän öljyä rucolan joukkoon. Asettele aurinkokuivatun tomaatin viipaleet leiville ja marinoitua rucolaa päälle.

Tervetuloa ostoksille Turun Paattisten kotimyymälään!