ORIENTAL
Vietnamin korianterilla marinoitu broiler salaattipedillä
- 500g broilerin file
Marinadi
- 1kpl valkosipulin kynsi
- 2rkl soija
- 1rkl ruokosokeri
- 0,5kpl lime
- 0,5dl öljy
- 2rkl Inkisen puutarhan yrttimaustevoi
- 1kpl vietnamin korianteri
- muutama verso valkosipuliruoho
Salaattipeti
- 1kpl rucola
- 1kpl herneenverso
Revi rucola ja herneenverso pedille. Hienonna valkosipulin kynsi, vietnamin korianteri sekä valkosipuliruoho. Yhdistä marinadin ainekset, purista lime sekaan sekä lisää broiler. Anna marinoitua vähintään 30min.
Nostele marinoidut broilerit pannulle, paista kypsäksi ja asettele salaattipedille.
Kesäkurpitsanuudelit
- 0,5pkt (125g) munanuudeleita
- 1kpl kesäkurpitsa
- 0,5kpl varhaiskaali
- 3kpl kevätsipuli
- 1dl sweet chili -kastike
- 2tl riisiviinietikka
- 1tl suola
- 0,5kpl korianteri
- seesaminsiemet
Keitä munanuudelit pakkauksen ohjeen mukaisesti. Valuta ja jäähdytä. Suikaloi kesäkurpitsa, varhaiskaali ja kevätsipuli varsineen ohuiksi viipaleiksi ja lisää joukkoon. Mausta sweet chilillä, riisiviinietikalla ja suolalla sekä sekoita. Koristele korianterilla ja seesaminsiemenillä.
Seesamiporkkanat
- 5kpl porkkana
- 1rkl Inkisen puutarhan yrttimaustevoi
- 1kpl thai basilika
- 1tl hunaja
- 0,25tl suola
- 0,25tl (seesami)öljy
- seesaminsiemenet
Paloittele porkkanat vinottain. Kuullota porkkanat yrttimaustevoissa, jotta ne pehmenevät, mutta ovat rapeita. Laita porkkanat kulhoon ja lisää loput ainesosat sekä sekoita.
Chimichurri
- 0,5dl silputtu korianteri
- 0,5dl silputtu lehtipersilja
- 0,5dl silputtu valkosipuliruoho
- 2kpl tomaatti
- 1kpl valkosipulin kynsi
- 3kpl punainen kevätsipuli
- 1,5dl öljy
- 0,5tl suola
- mustapippuri
- 2tl sweet chili -kastike
- 0,5kpl lime
Hienonna valkosipuli. Pilko tomaatti ja kevätsipuli. Yhdistä aineet ja purista limen mehut seokseen.