Kylmäsavulohta ja tillipestoa
TILLIPESTO
- 1 nip tilliä
- 1 dl öljyä
- ½ dl parmesanraastetta
- ¼ tl suolaa
- 2 valkosipulinkynttä
- rouhittua mustapippuria
- 1 tl sitruunamehua
LISÄKSI
- 200 g kylmäsavulohta, graavilohta tai graavisiikaa
- 2 viipaletta saaristolaisleipää (esim. rosten saaristolaisnappi)
- lakuyrttiä tai tilliä
TILLIPESTO: Mittaa kaikki ainekset monitoimikoneen kulhoon ja surauta tahnaksi. Tarkista maku ja lisää suolaa tai sitruunamehua tarvittaessa.
Leikkaa saaristolaisleipä kuutioiksi ja surauta murusiksi monitoimikoneessa. Kuivata uunissa 200c n. 10min. Anna jäähtyä.
Asettele kylmäsavulohi lautaselle. Levitä tillipestoa lohiviipaleiden päälle. Viimeistele saaristolaisleipämuruilla ja lakuyrtillä/tillillä.