Pestokierreleipä ja levite

  • 2 ½ dl vettä
  • 25 g hiivaa (tai 2tl kuivahiivaa)
  • 1 tl hunajaa
  • 2 dl spelttijauhoja
  • 4 dl vehnäjauhoja
  • ½ dl öljyä
  • 1 ½ tl suolaa

VÄLIIN

  • 1 prk Inkisen Puutarhan pestokastiketta
  • 2 dl juustoraastetta

LEVITE

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 10 kpl basilikanlehtiä
  • ripaus suolaa, valkosipulijauhetta/valkosipulin kynsi

Liuota tuorehiiva kädenlämpöiseen nesteeseen. Jos käytät kuivahiivaa lisää se 42c asteiseen nesteeseen. Lisää hunaja ja spelttijauhot. Alusta vehnäjauhot vähitellen joko käsin tai koneella vaivaten. Vaivaa vähintään 10 min. Lisää vaivauksen loppupuolella suola ja öljy. Nosta taikinakulho kohoamaan lämpimään vähintään puoleksi tunniksi. Kun taikina on kohonnut, kaavi se jauhotetulle työpöydälle. Taputtele levyksi ja kauli 30cmx45cm n. ½ cm paksuiseksi levyksi. Levitä pesto taikinalevylle ja ripottele juustoraaste päälle. Jos haluat leivän pinnalle juustoa, säästä vähän siihen. Rullaa levy pitkältä sivulta rullaksi ja nipistä reuna kiinni. Leikkaa veitsellä rulla pituussuunnassa kahtia, mutta jätä yläpää kiinni. Kieritä suikaleet toistensa ympäri. Käännä molemmat päät rullaten eri suuntiin, jotta saat s-kirjaimen muotoisen leivän. Anna kohota liinan alla vielä 30 min. Paista 175c n. 30 min keskitasolla.

LEVITE: Laita kaikki ainekset monitoimikoneeseen ja jauha sekaisin. Mausta. Näin saat ihanan vihreän levitteen. Vaihtoehtoisesti voit hienontaa basilikan ja sekoittaa mausteiden kanssa tuorejuustoon.

Tervetuloa ostoksille Turun Paattisten kotimyymälään!